Lokaal bestuur Kontich lanceert nieuw seniorenmagazine ‘InZicht’

Het lokaal bestuur van Kontich lanceerde begin april het nieuwe, halfjaarlijkse magazine InZicht, voor de Kontichse senioren. “Dit magazine heeft als doel om de belangrijke en grote groep mensen die onze senioren vormen, te informeren en sensibiliseren over onderwerpen die hen aanbelangen, in thema’s zoals gezondheid en welzijn, vrijetijd, beleidsvoering van het lokaal bestuur, vrijwilligerswerking,…”, zegt schepen van senioren Luc Abrams (Open VLD). “Ook activiteiten gericht op 55 – plussers kondigen we via dit infoblad aan. Want ja, vanaf 55 bent je officieel senior”, glimlacht Abrams. “Daarnaast willen we via dit kanaal de inspraak van en dialoog met onze senioren vergroten.”

Voorzitter van de Kontichse seniorenraad Lode Conings mocht in primeur het eerste exemplaar van InZicht ontvangen de schepen. De titel van het magazine is zomaar gekozen, weet de schepen. “Enerzijds willen we met het magazine immers ‘inzicht’ geven in bepaalde onderwerpen. Anderzijds verwijst het mooi naar de bewuste keuze om onze senioren ‘in het zicht’ te plaatsen. Het begrip ‘senior’ is natuurlijk een ruim begrip. Wie 55 is, heeft andere interesses en noden dan iemand die 85 is. We willen in dit magazine dan ook zaken aanreiken die àlle senioren kunnen interesseren of van nut kunnen zijn. Zowel de vitale als de hulpbehoevende senior.”

Het lokaal bestuur kiest voor een bedeling op naam, omdat de persoonlijke boodschap voor de Kontichse senioren te versterken. Ook in de lay-out hield het bestuur rekening met de doelgroep. In tegenstelling tot het gewone, tweemaandelijkse infoblad werd bijvoorbeeld bewust met een groter lettertype en grotere foto’s gewerkt.

“Met dit magazine kunnen we als lokaal bestuur alvast één actie uit ons seniorenbeleidsprogramma afvinken. Ik wil dan ook iedereen bedanken die voor maar vooral achter de schermen meewerkte aan dit eerste seniorenmagazine. Bedankt aan de redactieraad: Lode, Ludo, Leo, Willy, Erik, Elke, Kevin, Ann-Sophie en Sara Anne. Ook graag een woord van dank aan prof. Pierre Van Damme, die als Kontichnaar, in deze voor hem zeer drukke tijden onze redactie te woord wou staan”, besluit Abrams.