Het Altena-Instituut in Kontich gaat in quarantaine


Eerder deze week berichtten we over de tijdelijke sluiting van enkele klassen in de Sint-Montfortschool in onze gemeente door een clusterbesmetting met het Covid-19 virus. Helaas is nu ook het Altena-Instituut getroffen door een clusteruitbraak. Vanaf vrijdag 19 maart gaat de school daarom voor 10 dagen volledig dicht. Het gaat om een 680-tal leerlingen en een 60-tal personeelsleden. Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) volgt de situatie op.

Alle noodzakelijke maatregelen werden genomen en dit volgens de vooropgestelde protocollen. De nodige personen zijn op de hoogte gebracht en de betrokkenen werden in quarantaine geplaatst. Om de situatie in kaart te kunnen brengen, zullen alle leerlingen en personeelsleden een eerste maal getest worden op 20 maart. Een tweede test is gepland kort voor de voorziene heropening.

In afwachting van de testresultaten adviseert het CLB alle gezinsleden van de betrokken leerlingen en personeelsleden om thuis te blijven en hun sociale contacten tot het absolute minimum te beperken. We vragen om dit advies zo goed mogelijk na te leven zodat we de verdere verspreiding van het virus in onze gemeente kunnen tegengaan.

Is de eerste test negatief, blijft de geteste persoon in quarantaine tot een tweede negatieve test, maar mogen de gezinsleden hun normale activiteiten hervatten. Bij een positieve test treedt uiteraard het normale systeem van isolatie en contacttracing in werking.

De school en het CLB stellen alles in het werk om deze situatie zo vlot mogelijk te laten verlopen.
We wensen de betrokkenen veel sterkte en bedanken iedereen voor zijn begrip en inzet. Samen komen we hierdoor.

Wie bijkomende informatie wenst, kan steeds terecht bij de school via het telefoonnummer: 03 457 03 43 of via de website www.altena.be .