Secundaire school Sint – Jozef in Kontich gaat in quarantaine

Vanaf maandag 18 januari gaan alle leerlingen, leerkrachten en personeel van de secundaire school St.-Jozef in Kontich voor 1 week in quarantaine.

Afgelopen dagen werd, na uitgebreid onderzoek door ELZ ZORA, de CLB-artsen en het Agentschap zorg en gezondheid, vastgesteld dat de Britse variant van het Coronavirus opgedoken is in de middelbare school St. Jozef in Kontich. Hierdoor is het noodzakelijk uitgebreide preventieve maatregelen te treffen.

De Britse variant van covid-19 is wel besmettelijker, maar men zou er niet zieker van worden. Deze preventieve maatregelen zijn volgens de medische discipline nodig. Er is geen reden tot ongerustheid. 

Alle betrokken personen dienen dan ook in quarantaine te gaan.
De quarantaine geldt zowel voor de leerlingen, de leerkrachten en het personeel als voor de personen die tot hun gezinnen behoren. De quarantaineperiode gaat in op 18 januari en duurt zeker al 1 week. Afhankelijk van de testresultaten, kan dit mogelijk nog verlengd worden.

Om zo snel mogelijk de situatie in kaart te brengen, zullen vanaf dinsdag 19 januari alle 1.450 leerlingen en een 250 tal leerkrachten en personeelsleden getest worden door een mobiel testteam van het UZA dat ter plaatse komt in de school. Het grootste deel van de testresultaten zullen op dinsdagavond of woensdag reeds gekend zijn. Mogelijk volgt na enkele dagen nog een tweede test.

De school en het lokaal bestuur stellen alles in het werk om deze situatie in onderling overleg zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Wie bijkomende informatie wenst kan steeds terecht bij burgemeester Bart Seldeslachts, 0474 2438 90 of bart.seldeslachts@kontich.be

bron: Secundaire school Sint – Jozef in Kontich gaat in quarantaine – Gemeente Kontich