Eindejaarsactie wordt lenteactie in Kontich

De eerder geplande eindejaarsactie in Kontich wordt uitgesteld naar volgend jaar. Ze werd in het leven geroepen om lokale handelaars een hart onder de riem te steken en om inwoners aan te moedigen om lokaal te winkelen. De actie stond gepland van 1 december 2020 tot en met 15 januari 2021 maar wordt nu uitgesteld naar het voorjaar 2021.

Schepen voor lokale economie Marleen van den Eynde (N-VA) vertelt: “Onze eindejaarsactie zou morgen van start gaan. Echter, de komst van de tweede lockdown en de verstrenging van de coronamaatregelen staken daar helaas een stokje voor. Velen van onze handelszaken moesten begin deze maand verplicht hun deuren sluiten. Ze kregen zopas te horen dat ze morgen terug aan de slag mogen onder strikte voorwaarden en hebben er momenteel de handen aan vol. We besloten daarom om de eindejaarsactie uit te stellen zodat ze zich volledig kunnen focussen op hun heropening. We blijven ondertussen het belang van lokaal winkelen benadrukken. De lokale handelaars in onze gemeente hebben onze steun meer dan nodig.”

De eindejaarsactie wordt omgedoopt tot een lenteactie. Die zal plaatsvinden van 1 maart tot en met 30 april zodat ook de horecazaken de kans krijgen om baat te hebben bij de actie. De lenteactie hanteert hetzelfde principe als de eindejaarsactie. Inwoners die tijdens deze periode hun inkopen doen bij lokale handelaars, ontvangen één of meerdere loten. Het aantal is afhankelijk van het aankoopbedrag en is door de handelaars zelf te bepalen. Ieder lot is gemakkelijk en snel in te wisselen via www.kontich.be en biedt kans op een Kontichbon van 10 euro en/of een prijs uit de extra prijzenpot ter waarde van 5000 euro. Ook het engagement van het lokaal bestuur blijft ongewijzigd. Het bestuur neemt de kosten van de actie voor de eigen rekening zodat de uitgaven voor de handelaars beperkt blijven en de opbrengsten des te groter zijn.