Radio coryfee Lutgart Simoens overleden.

Het triestige bericht van het overlijden van de moeder van de radio heeft ons bereikt.

Lutgart Simoens was jaren lang een icoon op de voormalige BRT en VRT ze was dan ook een icoon op de radio.

Haar bekendste programma was het verzoekprogramma, in 1969 presenteerde Simoens voor het eerst “Vragen staat vrij”. Het zou lopen tot 2011 en daarmee uitgroeien tot een van de langst lopende radioprogramma’s ooit. Lutgart Simoens, bekend om haar warme stem en rustige dictie, las brieven van luisteraars voor en draaide hun verzoeknummers. maar Simoens heeft veel méér radio gemaakt. Aan het begin van haar carrière kreeg ze van haar producer de toestemming om “Toppers voor tieners” te presenteren, het allereerste popprogramma op de BRT. De Angelsaksische pop- en rockmuziek beleefde haar gloriedagen maar kwam nog weinig aan bod op de openbare omroep. Lutgart Simoens interviewde alle grote namen van de jaren 50 en 60, van Fats Domino tot Cliff Richard, van Roy Orbison tot Mick Jagger. Vele mensen hebben hun verzoeken aan haar laten weten, ze was er altijd voor iedereen en haar collega’s dragen haar nog steeds een warm hart toe.

Foto: de morgen