Het lokaal bestuur Kontich zorgt voor licht in donkere dagen


In de gemeente Kontich kunnen de inwoners sinds vandaag genieten van een knusse kerstsfeer in de straten. Het lokaal bestuur besloot om de kerstverlichting dit jaar eerder aan te steken. Normaal gezien gebeurt dat in de aanloop van de kerstperiode. Maar dit keer gebeurt het een maand eerder. Op die manier wil het lokaal bestuur licht brengen in donkere dagen en voor warmte zorgen in barre tijden.

Initiatiefnemer en schepen voor feestelijkheden Luc Abrams (Open-VLD) vertelt: “Het jaar 2020 was een uitzonderlijk jaar. Het coronavirus zette ons leven op zijn kop en onze wereld zag er ineens erg anders uit dan voorheen. Het virus plaatst ons voor een nooit geziene uitdaging en de impact ervan is enorm. Het treft ons sociaal leven zwaar en zet onze vrijetijdsbesteding op losse schroeven. We kunnen niet voorzien wat de feestdagen ons dit jaar zullen brengen. Wel weten we dat er helaas geen ijspiste en nieuwjaarsdrink mogen plaatsvinden. Dat betekent echter niet dat we het niet gezellig kunnen maken in onze gemeente. Dat tonen we aan met deze lichtjesactie.”


Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) vult aan: Het coronavirus zet ons mentaal welzijn onder druk. Het wegvallen van sociale contacten en gezellige evenementen werkt eenzaamheid in de hand. We gaan niet licht over het psychisch welbevinden van onze inwoners en willen sociaal isolement tegengaan. Daarom besloten we om de kerstverlichting nu al te ontsteken en onze inwoners op te roepen om ook zelf voor een lichtje te zorgen door bv. een sfeerlicht op de vensterbank te zetten of een gevel vol kerstlichtjes te voorzien. Zoals bv. de leuke lichtjesactie in de Drabstraat. Door zo’n hartverwarmende initiatieven zorgen we samen voor de nodige warmte en verbinding in onze gemeente en brengen we inwoners dichter bij elkaar in tijden waarin ze noodgedwongen afstand moeten nemen.”


Het aansteken van de kerstverlichting is een hele klus. De medewerkers van de technische dienst zijn druk in de weer om dit voor mekaar te krijgen. De kerstverlichting in het centrum werd reeds op actief gezet. De komende dagen volgen ook nog Kontich-Kazerne, Waarloos, Pierstraat en het Stationplein nog.