Lokaal bestuur Kontich annuleert Kontich Schaatst

De coronacijfers gaan al een hele tijd opnieuw omhoog. Hierdoor werden de afgelopen dagen op zowel federaal als Vlaams niveau als door de lokale besturen strengere maatregelen genomen in de strijd tegen het covid19-virus. Het lokaal bestuur van Kontich besluit nu om ook Kontich Schaatst te annuleren.

De editie van dit jaar stond oorspronkelijk gepland van 28 november 2020 tot en met 10 januari 2021. “We hebben er lange tijd alles aan gedaan om het schaatsevenement toch mogelijk te maken”, zegt schepen van feestelijkheden Luc Abrams (Open VLD). “We hebben zo lang mogelijk gewacht om een beslissing te nemen en naar mogelijke oplossingen gezocht. We wilden het evenement bijvoorbeeld uitbreiden van 4 naar 6 weken en met reservaties werken om de aanwezigen zo veel mogelijk te spreiden. Gaandeweg werd het echter steeds moeilijker om een volwaardigere editie te organiseren. Scholen mochten niet meer komen schaatsen, en door het wegvallen van de horeca en alle randgebeuren zou het evenement ook veel van z’n charme verliezen. Uiteraard vinden we het zeer jammer dat we dit evenement moeten afgelasten. Zo valt immers opnieuw een stuk vrijetijdsinvulling weg. Als je de huidige situatie bekijkt, moeten we echter absoluut prioriteit geven aan de volksgezondheid. We zullen dan hopelijk in 2021 een spetterende editie kunnen organiseren”, besluit Abrams hoopvol.