Eindejaarsactie op komst om lokaal winkelen in Kontich te stimuleren

Na de succesvolle spaarkaartactie ‘Winkel Hier’ van deze zomer, volgt er tijdens de feestdagen een nieuwe actie. Deze eindejaarsactie heeft als bedoeling om lokaal winkelen in de gemeente Kontich te stimuleren en zo de plaatselijke middenstand een hart onder de riem te steken in moeilijke tijden. Ook inwoners krijgen de kans om hun steentje bij te dragen door mee te doen aan de actie en hun kerst- en eindejaarsaankopen te doen bij lokale handelaars.

Van 1 december tot en met 15 januari krijgen inwoners één of meerdere loten wanneer ze gaan kerstshoppen bij lokale handelaars. Het aantal loten dat ze ontvangen, is afhankelijk van het aankoopbedrag en is door de handelaars zelf te bepalen. Ieder lot is gemakkelijk en snel in te wisselen via www.kontich.be en biedt kans op een Kontichbon van 10 euro en/of een prijs uit de extra prijzenpot ter waarde van 5000 euro.

Marleen van den Eynde, schepen van lokale economie vertelt “Het jaar 2020 was een bijzonder jaar. Een virus zette ons leven op zijn kop en had een grote impact op ieder van ons. Ook onze lokale economie werd fel getroffen en krijgt het nog steeds zwaar te verduren. We doen daarom ons uiterste best om onze plaatselijke handelaars door deze moeilijke periode te loodsen. Na de spaarkaartactie komen we nu met een eindejaarsactie om lokaal winkelen te stimuleren. De kosten daarvan nemen we dit keer uitzonderlijk voor onze eigen rekening. Zo blijven de uitgaven voor de handelaars beperkt en is de opbrengst des te groter”.

De afgelopen dagen kregen de eerste handelaars al een persoonlijke uitnodiging voor de actie in de bus. Die werd bezorgd door de medewerker en schepen van lokale economie. Samen trokken ze erop uit om zoveel mogelijk lokale handelaars uit te nodigen. Met resultaat. In slechts 2 dagen sloten zich er al twintig handelaars formeel aan bij de actie. Nog eens tientallen anderen gaven te kennen ook mee op de kar te springen zodra de actie loopt.